Näin voit saada kuvauksen kaikki kuvat muistoksesi!

Aloitan uudelleen myös blogin kirjoittamista. Olen ollut alalla noin 15 vuotta. 12 vuotta olen ollut yrittäjä. Nyt olen jälleen uuden yritykseni alkutaipaleella. Rouva Musta on keskittynyt konseptoimaan henkilökuvausta mainos- ja muotokuvauksen saralle hieman kapeammalle sektorille. Rouva Musta keskittyy yritysten brändien visualisointiin erikoistumalla varsinkin henkilökuviin mutta myös kokonaisten kuvapankkien ja kuvakonseptien rakentamiseen. Myös muotokuvauksen puolella kuvaukset toteutetaan yhteistyössä kuvattavan kanssa, suunnitellun konseptin mukaisesti. Parhaillaan olen suunnittelemassa palveluitteni muotoa ja tuotteita. Kuuntelen herkästi asiakkaitteni toiveita. Tuotteiden teko on minulla vielä hieman vaiheessa sillä jokaiselle asialle haluan löytää parhaimman toimittajan. Olen iloinen, että saan tehdä kokeilua asiakkaitteni kanssa suoraan heidän toiveisiin reagoimalla. Yksi suuri kysymys on leijunut avoimena lähes koko ammattilaisurani ajan. Kuinka voisi toimittaa asiakkaille kaikki kuvat kuvauksesta ilman että sen kustannukset kipuaisivat taivaisiin. Ongelmana kaikkien kuvien luovuttamiselle on se, ettei raaka (käsittelemätön) kuva ole ammattivalokuvaajan lopullinen tuote vaan raakamateriaali. Kuitenkin niilläkin on arvoa asiakkaalle vaikkapa vain muistona. Olen pohtinut tätä kysymystä todella paljon ja tullut sellaiseen ratkaisuun jota olen aloittanut testaamaan. Koevedokset tulevat toki nettiinkin, mutta ne saa myös pienenä vihkosena. Kuvat ovat siinä vedoksia ja niille ei ole tehty mitään pientä sävytystä lukuunottamatta. Tarkoitukseni ei ole tällä vihkosella esitellä tulostuksen laatua vaan tämä on muisto mukavasta kuvaushetkestä. Koevedosvihkonen on saanut osakseen positiivista palautetta ja näin ollen se ainakin toistaiseksi kuuluu jokaisen normaalin kuvauksen hintaan. Kampanjakuvauksissa saattaa olla muutoksia. Pääsääntöisesti myyn kuvani pelkästään sähköisessä muodossa, joista kuvattava voi itse tulostuttaa kuvansa haluamassaan paikassa. Teokset ja taulut seinille suosittelen kuitenkin tulostuttamaan minun kauttani, jolloin oma signeeraukseni toimii osoituksena tulostuslaadun valvomisesta. Seuraavaksi ajattelin testata vanerille tulostuttamista. Mitähän muuta voisimme keksiä?