Enemmän kuin valokuvia.

Tiina Haring, Master Qualified European Photographer

Olen ollut valokuvauksen ammattilainen noin 14 vuotta, yrittäjänä siitä ajasta noin 12 vuotta. Aika hieman hämärtyy, sillä mistä se ajan laskeminen alkaa? Tarinani siitä kuinka innostuin valokuvaamisesta on varmasti melko tyypillinen: ensimmäinen järjestelmä kamerani oli ukkini vanha jonka ansiosta kiinnostuin mustavalkoisesta filmistä ja pimiötyöskentelystä. Tie vei kansalaisopiston kursseille ja siitä taidepainotteiseen lukioon. Ammattilaiseksi opiskelun aloitin vuosituhannen vaihteessa ja siitä lähtien olen tehnyt työtäni tavoitteellisesti ja jatkuvasti itseäni kehittäen. Valokuvaamisesta tuli minun ilmaisemisen keinoni. Kerron tarinoita kuvin ja näen enemmän kuin kauneuden. Olen kuullut, että kanssani on hyvä olla.
Olen harrastanut ammattivalokuvaamisen saralla mm. kilpailemista, arvostettujen kilpailuiden sekä arvonimien tuomarointia ja saavuttanut itsekin niistä ne merkittävimmät Suomessa sekä Euroopassa. Silti suurin saavutukseni on olla äiti neljälle alle kouluikäiselle lapselle. Se tekee minusta mm. tyypin, jonka vahvuus on läsnäolemisessa ja hetkeen tarttumisessa. Kuvissani on vauhtia, tanssia, herkkyyttä, tunnelmaa..
Olen erikoistunut ihmisten kuvaamiseen mm. mainoksiin ja kotien seinille. Ammattivalokuvaajana toimin itsenäisesti tai osana isoakin tiimiä. Olen keskittynyt lapsien ja vauvojen kuvaamiseen sekä ns. Fine Art -portraitiin. Lisäksi vahvuuteni ylettyvät mm. yrityksien brändien visualisoimiseen yhteistyössä mainostoimistojen kanssa.
Minulla ei ole studiota mutta minulla on vuosien kokemus sen pystyttämisestä lähes minne vain. Teen töitä työhuoneeltani käsin Kasarmikatu 2:ssa. Olen päättänyt toimia konseptilla: Liikkuva nainen ja kalusto. Olen kokenut, että pääsen lähemmäksi kuvattavien asioiden ydintä jalkautumalla ja tutustumalla mm. asiakkaitteni toimenkuviin. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, millaisissa kodeissa olen saanut vierailla tai millaisia muita tärkeitä paikkoja olen saanut nähdä. Hyvä kuva on aina yhteistyötä ja ennen kaikkea aina enemmän kuin vain valokuva.

Ota yhteyttä!

Terveisin:

Tiina Haring

0400-845678

tiina@rouvamusta.fi

Työhuoneeni: Kasarmikatu 2, 70110 Kuopio
p.s. kiitos kuvastani Merja Martikainen. @Merja Martikainen Fantasy Photos