Oletko miettinyt mitä tarjoamani kuvapankkipalvelu pitää sisällään ja miten prosessi etenee? Tässä kuvaan alusta loppuun prosessin, joka pohjautuu yhteisen ymmärryksen ja tavoitteen luomiseen ja tähtää tehokkaaseen kuvaukseen sekä käsittelyyn, jotta saat kuvat käyttöösi mahdollisimman pian.
1. Kuvapankin tavoitteiden määrittely
Yhteisessä palaverissa käymme läpi asiakkaan ilmettä ja arvomaailmaa sekä kartoitamme tavoitteen, mitä yritys haluaa kuvillaan ja visuaalisuudellaan viestiä. Kenet yritys haluaa tavoittaa ja miltä yhtenäinen kuvamaailma näyttäisi? Tarvitaanko henkilökuvien lisäksi fiiliskuvia tai tuotekuvia? Millainen on kuvien värimaailma? Millaista kuvausrekvisiittaa tarvitaan? Missä kuvaukset tapahtuvat? Tarvitaanko tuotekuville malleja vai riittääkö oma henkilöstö? Mitä oma henkilöstö laittaa kuvauksiin päälleen?
Yhteinen palaveri sekä mahdolliset haastattelut toimivat tulevan kuvapankin pohjana.
2. Moodboard visualisoi tavoitteen
Moodboard on ideakuvakollaasi muualta kerätyistä kuvista. Sen avulla selvennän asiakkaalle sanojen lisäksi myös kuvin sitä, miltä heidän kuvallinen ilmeensä tulisi näyttämään. Moodboardin avulla saadaan paremmin käsitys siitä, olemmeko oikealla suunnalla erilaisten abstraktien käsitteiden kanssa.
Kollaasi saattaa esimerkiksi selventää sitä, onko jonkun asian oltava ”enemmän turkoosi” tai mitä lähikuva tarkoittaa. Toisinaan oma puheeni saattaa olla liian ammatillista. Haluan, että asiakas tietää varmasti millaisia elementtejä olen heidän kuvaukseensa ajatellut, ja siksi käytän työkaluna moodboardia. Ensimmäisen kuvaustunnin laskutus tulee tässä vaiheessa.
3. Kuvapankin kuvaukset
Kuvapankin kuvausten kesto riippuu asiakkaasta. Kesto voi olla tunnista useampaan päivään asiakkaan tarpeesta riippuen. Yksinyrittäjä saattaa saada tunnissa riittävän kuvapankin. Laajan tuotevalikoiman ja vaihtelevien fiiliskuvien kuvaamiseen voi mennä päivä tai kaksi.
Kuvapankkipalvelussa maksetaan tunneista. Hinta pitää sisällään kuvauksen suunnittelun, kuvien karsimisen, kevyen käsittelyn ja vapaan käyttöoikeuden. Kuvaustunnit veloitetaan aina täysinä eli aina alkavalta tunnilta. Seuraan ajan kulumista kuvauksissa ja varmistan aina asiakkaalta, mikäli sovittu aika näyttää ylittyvän.
Suunnitellusta kuvakonseptista riippuen valmiiden kuvien määrä on noin 20-60 tunnissa. Ihmisten kuvaamiseen menee enemmän aikaa kuin esineiden kanssa tekemiseen. Joskus valaistus tai järjestely vie aikaa, mutta kevyellä konseptilla tunnissa saa jo ison määrän kuvia. Ensimmäinen tunti on hitaampi kuin sitä seuraavat tunnit, sillä se sisältää myös konseptin mukaisen kuvauspaikan järjestämisen ja pystyttämisen. Kuvausaika alkaa siitä, kun kuvauspisteiden tekeminen alkaa.
4. Maistiainen tuoreista kuvista ja kuvien käsittely
Kuvausten jälkeen lähetän asiakkaalle tuoreeltaan esimakua kuvista. Kutsun tätä teaseriksi. Kun asiakas kuittaa, että ollaan oikealla tiellä, jatkan kuvien käsittelyyn.
Kuvapankkikuvien käsittelyssä joukosta poistetaan kuvat, joissa esimerkiksi kuvattavalla henkilöllä on silmät kiinni tai kuva on tärähtänyt. Lopuille kuville tehdään kevyt käsittely (mm. rajausten tarkistaminen) sekä yhtenäinen sävytys.
5. Valmiit kuvat toimitetaan asiakkaan käyttöön
Toimitan lopuksi valmiit kuvat asiakkaalle muistitikulla. Netti- ja some-käyttöön toimitetaan pienemmät tiedostot ja printtaamista varten suuremmat. Tässä vaiheessa tulee toinen lasku, mikäli kuvausta on ollut enemmän kuin yksi tunti.
// Nautin itse valtavasti kuvapankkien kuvaamisesta: yrityksen brändi-ilmeen visualisoinnista ja ihmisten kanssa työskentelystä. Pidän myös siitä, että pääsen jalostamaan ja käsittelemään kuvamassaa nopeasti kuvausten jälkeen, projektin ollessa vielä tuore sekä oman inspiraation ja motivaation ollessa korkeimmillaan. Lopputuloksen näkeminen on aina äärimmäisen palkitsevaa.
Otan aina mielelläni vastaan myös palautetta ja kommentteja siitä, miltä prosessi on tuntunut asiakkaasta ja miten palvelua voisi kehittää entistäkin paremmaksi.
Tarvitseeko yrityksesi yksilöllisen kuvapankin? Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!