Rouva Musta


Mikä ihmeen Rouva Musta?

Minkä laittaisin yritykselleni nimeksi?

Yksi tärkeimmistä arvoistani valokuvaajana on, että voin ylpeästi seisoa kuvieni laadun ja niistä syntyvien tarinoiden takana. Halusin, että yritykseni nimi kuvastaa minusta syntyviä asioita ja edustaa sellaisia arvoja, jotka tuntuvat oikeille. Halusin, että yritykseni nimi kertoo jotain oleellista minusta.

En halunnut kuitenkaan olla ”vain” valokuvaaja tai valokuvaajamestari Tiina Haring.

Olen niin paljon muutakin ja työnkuvani on paljon monimuotoisempi. En oikein ole sellainen perinteinen valokuvaamo enkä studiokaan. Opetan ja autan, suunnittelen ja neuvon, silti yritykseni ei ole koulu.

Mikä sitten olisin?

Rouva! Se minä olen. Haluan kertoa kuvillani tarinoita. Kuvittaa hetkiä, joita arki on täynnä. Oletpa pieni tai suuri, yritys tai ihminen, kuvani kertovat sinusta enemmän kuin tuhat tarinaa. Yrityskuvissani näkyy aina intohimo työtä ja sen lopputulosta kohtaan.

Mutta miksi Rouvasta tuli Musta? Olen pukeutunut mustaan väriin yläasteelta saakka. Parhaimmat ystäväni luopuivat väristä aikuistuessaan, minä olen sinnikkäästi jatkanut valitsemallani tiellä, vaikkakin hiljattain värit ovat alkaneet löytää tiensä vaatekaappini.

Musta -sanan sanaleikkiä siivittää Juicen lyriikat, jossa ”Musta aurinko nousee..” Muistan vieläkin sen hetken, kun tajusin noin 20 vuotta sitten, mitä kaikkea tuo sanoitus voikaan tarkoittaa. Mustaan liittyy värioppi, pimeä ja sen vastakohta valo. Valokuvauksen ydintä olevat tekniikat, joita taivutan työkaluikseni päivittäin.

Niin syntyi Rouva Musta.

Yritys, joka on läsnä kuin ihminen ihmiselle. Yritys, jonka elämä ja toimenkuva on värikäs.

ROUVA MUSTA Oy,
Tiina Haring

Valokuvaajamestari
SAVM, MQEP
tiina@rouvamusta.fi, 0400 8 45678